Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Παιδικό φόρεμα "Blue Belle"




Σήμερα θα σας δείξω πως δημιούργησα ένα παιδικό φόρεμα με Α-line γραμμή! Χρησιμοποίησα ένα παλιό αγαπημένο T-shirt με στάμπα “Blue Belle”. Το ύφασμα για το φόρεμα είναι μωβ ζέρσεϋ ελαστικό βαμβάκι.
Τα υλικά:
·        ύφασμα ζέρσεϋ

·        μωβ κλωστή

·        ψαλίδι υφασμάτων

·        καρφίτσες

·        ραπτική μηχανή

Πως γίνεται:
1.     Χρησιμοποιώντας ένα παιδικό t-shirt, ως οδηγό, έβγαλα σε χαρτί ένα βασικό πατρόν χωρίς μανίκια, που το προσάρμοσα πάνω στο ύφασμα. Έκανα επέκταση στο μήκος περίπου 15 εκατ.
2.     Κόβω το ύφασμα, χωρίς να αφαιρέσω την αρχική λαιμόκοψη «χαμόγελο». Αποφάσισα να την κρατήσω, γιατί είναι από rib ελαστικό ύφασμα που κάνει πολύ εύκολη την εφαρμογή σε ένα παιδικό κεφαλάκι (για πανεύκολο ντύσιμο δηλαδή!)
3.      Μετά έφτιαξα ένα πατρόν για τα μανίκια, υπολογίζοντας την καμπύλη του ωμίτη και προσθέτοντας περίπου 4 εκατ. επιπλέον. Έκοψα τα μανίκια από το μωβ ύφασμα.
4.     Έραψα με ελαστική ραφή τις πλαϊνές ραφές και ένωσα, ράβοντας τους ώμους, από την ανάποδη μεριά. (Αυτό το κομμάτι ομολογώ ότι γίνεται καλύτερα με κοπτοράπτη.)
5.      Με το ρούχο στην ανάποδη και τα μανίκια ενσωματωμένα βαθιά μέσα στην μανικοκόλληση, προσάρμοσα τα μανίκια στους ώμους με καρφίτσες και «σούρωσα» τέσσερις πιέτες στην κορυφή του ώμου.
6.      Έραψα τα μανίκια προσεκτικά κυκλικά, αφαιρώντας τις καρφίτσες σταδιακά.
‘Ετοιμο!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου