Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Δημιουργική απασχόληση για παιδιάΤα παιδιά ξεκουράζονται στις διακοπές ή κουράζονται από την πλήξη; 
 Όοοχι, όσο είναι στο χέρι μας να τα απασχολήσουμε δημιουργικά και να γεμίσουμε με χαρά, ιδέες, παιχνίδι, ψυχαγωγία και εκπαίδευση όλες τις ώρες τους!
Όλες τις ώρες που είναι μακριά από το σχολείο, τα μαθήματα, το διάβασμα και τους φίλους, θέλουν την προσοχή και την αγάπη μας!

Προσχολική ηλικία


  • Ένα υπέροχο site με δεκάδες δωρεάν κατασκευές, δημιουργίες, κάρτες και χρωμοσελίδες για παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι εδώ paidika.gr. Οι γονείς μπορούν να εκτυπώσουν απλά τα πάντα και να τα χρησιμοποιήσουν για να δείξουν στο παιδί τους πως να φτιάχνει κάρτες, παιχνίδια, και να γεμίζει χρωμοσελίδες με μαρκαδόρους, κραγιόνια και μολύβια. Βρίσκω τις ιδέες τους πολύ παιδικές και χαρούμενα χαριτωμένες! Παιδιά, ώρα για παιχνίδι!
  • Ένα όμορφο ελληνικό site  που δίνει ιδέες για την απασχόληση των παιδιών είναι το LetsFamily , που υπενθυμίζει όλα όσα μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά που είναι στο σπίτι την περίοδο των διακοπών και των γιορτών μακριά από το σχολείο!
  • Ακόμα, αν ενδιαφέρεστε για βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε μαζί με το παιδί σας, δείτε αυτό το link: International Children's Digital Library (στα αγγλικά, στα γαλλικά και πολλές άλλες γλώσσες), εδώ υπάρχει μια ολόκληρη  βιβλιοθήκη με δωρεάν ψηφιακά βιβλία, για απέραντες ώρες ανάγνωσης!
Σχολική ηλικία 6-12

  • Παιδικά παραμύθια μεταφρασμένα στα ελληνικά και λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά υπάρχουν επίσης και στο γνωστό και πολύ καλό eBooks4Greeks .Εγώ λατρεύω πάντως το Μικρό Πρίγκιπα!
  • Και επειδή είναι πολύ καλή η προσπάθεια του "Ψηφιακού Σχολείου" για όλα τα δωρεάν βοηθήματα που παρέχει σε όλους, το ποστάρω βεβαίως κι εγώ: taexeiola.blogspot.gr. Εκεί μπορεί ένας γονιός να βρει βιβλία(βοηθήματα)  για το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο σε ψηφιακή μορφή για να βοηθήσει αποτελεσματικά  τα παιδιά του στη μελέτη και τα σχολικά μαθήματα. Μπράβο παιδιά, για την προσπάθεια!
  • Χριστουγεννιάτικa διηγήματα/ Πρωτοχρονιατικά διηγήματα  του Παπαδιαμάντη και ιστορικά ψηφιακά βιβλία βρίσκονται επίσης στο link: schooltime.gr.. Υπέροχη προσπάθεια, εκεί μπορούμε να βρουμε επίσης σχολικά βοηθήματα!!
Εφηβική ηλικία 12-18
Πολύ αξιόλογη τέλος η αναφορά του eranistis.net στα ψηφιακά βιβλία που αφορούν μουσεία της Ελλάδας. Η παρουσίαση 14 e-books για τον πολιτιστικό πλούτο της Ελλάδας είναι εντυπωσιακή και αξίζει να την δουν όλα τα παιδιά, μαζί με τους γονείς τους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου